Kosten på Stengaarden

Morgenmad
Morgenmaden varieres, eksempelvis bestående af havregrød-/ -gryn, cornflakes, mælk, rugbrød / brød, tykmælk og boller m. ost/marmelade.

Formiddags- og eftermiddagsmad
Formiddagsmad spiser vi kl 8.30 hvor vi hverdag får friskbagte grovboller, til eftermiddagsmad mellem 14-14.30 får vi eksempelvis grovkiks, knækbrød, frugt, grønt, boller, brød.

Frokost
Til frokost får vi dejlig varm mad som vores kok og madmor laver frisk til os, på Stengården elsker børnene mange af de gamle retter. Kosten vil variere med årstiderne og sæson for råvarer.

Special- og diætkost
Forældrenes ønsker om udelukkelse af specifikke fødevarer respekteres. Dette aftales med kontakt personen for barnet.

Vores madordning omhandler varm med 3 dage om ugen og de sidste to er der tale om kold/lun mad. Maden laves i vores egen køkken, hvor vores kok sørger for en sund og nærende kost.

Skulle der være en dag, hvor det kniber for familien at få tid til madlavning er der mulighed for at bestille en familie pakke som man kan tage med hjem samme dag. Prisen for dette er 40kr per voksen og 25 per barn. Dette skal bestilles senest dagen før.

Den gode kost

Hos Stengaarden Hestehaven er det vigtigt, at børnene grundlæggende har en sund og ernæringsrig hverdag.
Derfor er det også vigtigt, at børnene oplever en forskel på hverdag og fest.

Ved fødselsdage, frokoster ved højtiderne og anden særlig lejlighed, eksempelvis børnehavens fødselsdag, kan serveres saft og ”noget sødt”. Dog generelt hen over året – med et mådehold med hensyn til sukkerindtagelse.

Måltidet skal foregå i en rolig og hyggelig atmosfære. Børnene skal lære de basale færdigheder i forbindelse med afviklingen af måltidet.

God madkultur
Børn og voksne hjælpes ad med at dække bord.
Lære at spise med kniv og gaffel undervejs, lære at spørge efter tingene, hjælpe hinanden og lære at en rolig atmosfære kræver, at man snakker og ikke råber til hinanden.

At få børnene til at smage på nye ting, eksempelvis at sidde flere sammen og få en dialog om, hvad det er vi spiser – er også fremmende for at turde smage på nye ting.

Det, at se, at ens bedste ven, eller en af de store tør smage/spiser nye ting – gør måske, at vovemodet med hensyn til at smage nyt – bliver større.